Rondreis door Peru en Bolivia (6 - 29 juni 2008)

Ik was eerst van plan om in september naar Peru en Bolivia te gaan. Maar toen zag ik dat ik met een reis in juni bij het Inti Raymi festival kan zijn. En als je er dan toch naar toe gaat, waarom niet in juni? Eigenlijk ideaal want hierdoor mis ik lekker het hele gedoe om het EK voetbal (alleen de finale op de dag van terugkomst niet) en ik hoef niet na te denken over hoe ik mijn dertigste verjaardag ga vieren, want die vier ik dus in Arequipa.

De reis begint in met een rechtstreekse vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. Vanaf daar rijden we naar Pisco, waar we een boottocht zullen maken naar de Ballestas eilanden. Onderweg naar Nasca stoppen we bij Ica, een kleine oase met een meertje omringt door zandduinen. Daarna gaat de tocht naar het woestijnstadje Nasca, bekend om zijn mysterieuze lijnen uit de prť-Incatijd, waar ik een vlucht boven zal maken. Mijn verjaardag vier ik dus in Arequipa; ťťn van de rijkste steden van Peru, gelegen aan de nog werkende vulkaan El Misti.
In de Colca Canyon ga ik condors (grootste vogel ter wereld) spotten en dan gaan we door naar Puno aan het Titicacameer (het hoogst gelegen meer ter wereld). Wellicht dat ik vanaf hier nog even snel een bezoek breng aan Copacabana (heb je het liedje al in je hoofd?). We gaan in ieder geval naar de drijvende Uroseilanden waar we zullen overnachten bij de Indianen.
En dan steken we de grens over naar Bolivia waar we een paar dagen in de hoofdstad La Paz blijven. Vanuit La Paz zullen we het aan de rand van het zoutmeer gelegen plaatsje Uyuni bereiken en vanaf daar een dagexcursie maken over het gigantische zoutmeer. Daarna naar de hoogst gelegen stad ter wereld (4000 m): het koloniale mijnstadje Potosi. We zullen wel veel cocabladeren kauwen tegen de hoogteziekte.
Nadat we weer terug de grens over steken naar Peru gaan we naar de voormalige Incahoofdstad Cusco. Hier maken we het Inti Raymi festival mee; het festival van de zonnegod. En het laatste hoogtepunt van deze reis zal mín tweedaagse trektocht zijn over het Inca trail, die eindigt bij het wereldberoemde Machu Picchu.
Met een lokale vlucht gaan we weer terug naar Lima om daar nog een dagje door te brengen en dan zit de reis er weer op.

Ga direct naar de verslagen of gebruik het menu bovenaan de pagina.

Homepage