Rondreis door zuidelijk Afrika (31 augustus 2007 - 4 november 2007)

In september, oktober en november 2007 heb ik door zuidelijk Afrika gereisd. Eerst drie weken alleen met de BazBus van hostel naar hostel in Zuid-Afrika. Ik ben begonnen in Johannesburg. In Swaziland heb ik de jaarlijkse rietdans gezien met duizenden dansende meisjes en stond ik dicht bij de koning en koningin-moeder. Meteen al een hoogtepunt. In St. Lucia heb ik vele krokodillen en nijlpaarden gezien en nabij Eshowe heb ik primitief overnacht bij een zeer vriendelijke Zulu familie.
Via de Sani Pass ben ik in Lesotho beland en ik heb in de Drakensbergen gewandeld. Weer terug in Johannesburg had ik even rust door te verblijven bij een vriend en vanaf daar ben ik naar Kaapstad gevlogen voor een paar mooie dagen.

Na mijn individuele reis door Zuid-Afrika heb ik een overland tour van 6 weken gedaan van Kaapstad naar Nairobi. De eerste week was nogal koud, maar gelukkig maakten de overweldigende Namib woestijn heel veel goed. We hebben de Himba bezocht en hadden onze eerste safariís in Etosha National Park. Via het vriendelijke noorden van Namibie zijn we naar de Okavango Delta gegaan in Botswana. De volgende safari was in Chobe National Park waar we heel veel hebben gezien vanaf de rivier.
Het Zimbabwese Victoria Falls was mooi en triest tegelijk. Bij het South Luangwa National Park in Zambia hebben we gerelaxt en een avondsafari gehad. Malawi bracht ons vriendelijke mensen.
In Tanzania heb ik de boot genomen voor een paar dagen op Zanzibar eiland en we zijn natuurlijk als afsluiter naar de wereldberoemde Serengeti en Ngorongoro krater geweest, om te eindigen in Nairobi, Kenia.

Ga direct naar de verslagen of gebruik het menu bovenaan de pagina.

Homepage