Avontuur in voormalig JoegoslaviŽ (25 mei 2006 - 9 juni 2006)

Neil had tijdens de Olympische Spelen iemand ontmoet die nu als missionaris in Kosovo werkte en hij was uitgenodigd om een langs te komen. Kosovo? Dat is toch waar een paar jaar geleden nog oorlog was, in voormalig JoegoslaviŽ? Het klonk wel avontuurlijk en volgens Wes (die jongen die er dus woont) was het er ook erg mooi. En ja, van KroatiŽ hadden we ook wel gehoord dat het erg mooi zou zijn.
We houden wel van avontuur dus we besloten nogal lastminute om maar die kant op te rijden en dan zouden we wel zien waar we uitkwamen. De dag voor vertrek maar even een goede wegenkaart gekocht en een Lonely Planet en de tassen ingepakt. We waren klaar om te gaan!

Tijdens onze vakantie van slechts 12 dagen zijn we via Duitsland en Oostenrijk naar SloveniŽ gereden, vervolgens KroatiŽ, BosniŽ-Herzegovina, Montenegro en ja, we zijn ook in Kosovo geweest. Een onvergetelijke reis waarbij we veel (snel-)weg hebben gezien (6000 kilometer in 12 dagen), maar ook veel zee, bergen, bossen, dorpjes en steden, rijkdom en armoede, prachtige kerken en moskeeŽn en ook veel kapotte gebouwen, vriendelijke mensen, getraumatiseerde mensen, militairen en moeilijke grensbeambten.

Ga direct naar de verslagen of gebruik het menu bovenaan de pagina.

Homepage