Sri Lanka (9 - 24 november 2010)

November? Altijd een rotmaand in Nederland. Slecht weer, lange donkere dagen en de meeste files van het jaar. Een ideale tijd om op vakantie te gaan! Aangezien AziŽ toch wel mijn favoriete bestemming is geworden, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe bestemming. Ik was er vrij snel uit dat het Sri Lanka werd. Lekker weer, lekker (vegetarisch) eten, mooie natuur, cultuur en steden en, niet geheel onbelangrijk, lekker veel werelderfgoederen op een klein gebied.
Een losse vlucht bleek duurder te zijn dan een complete rondreis. Na wat vergelijkingen kwam Kras als de meest voordelige aanbieder uit de bus. Vertrek na de verjaardag van mijn oudste nichtje en terugkomst voor Sinterklaas; ideaal. Enige minpuntje was de leeftijd van mijn reisgenoten (42% tussen de 45 en 60 en 50% tussen de 60 en 75). Nou ja, het zullen in ieder geval reislustige mensen zijn dus dat komt vast wel goed. En de vlucht is met ArkeFly, ook wat minder want je krijgt maar 1 maaltijd en 1 frisdrank op de hele vlucht en er is standaard geen entertainment systeem. Nou ja, da's een kwestie van mijn handbagage volstouwen met lekkere dingen en een opgeladen iPod.
Van 9 t/m 24 november hobbel ik dus in een bus door Sri Lanka, loop door de theevelden, klim rotsen op, wordt vertederd door baby-olifantjes, kom tot rust in boeddistische tempels, lig in mijn bikini in de zon en ga me lekker klem eten aan de curry's en vers tropisch fruit.

Ga direct naar de verslagen of gebruik het menu bovenaan de pagina.

Homepage