-

Het hoe en waarom
Ik ben dus fan van Janet Jackson, en er was al aangekondigd dat de wereldtournee zou beginnen in Amerika en dat we in Europa tot het einde van het jaar zouden moeten wachten, en toen nam ik me voor om dan maar naar Amerika af te reizen om bij het eerste concert te zijn (stiekem hoopte ik dat het in New York werd geopend, dat is nog niet zo ver weg).
Maar toen kwam dus het nieuws dat de tour zou beginnen in Vancouver! Jeetje, waarom in godsnaam daar!?! Maar goed, toen de voorverkoop begon heb ik toch bij Ticketmaster 2 kaartjes gekocht, ook al wist ik nog niet zeker of ik wel zou gaan. Ik had nogal wat financiële meevallers, en ik dacht "waarom ook eigenlijk niet". Na een aantal vrienden te hebben gesproken kwam ik er achter dat er eigenlijk niemand was die met me meewilde, en ik had ook geen zin om met iemand te gaan die ik niet helemaal goed kende, zit je daar na 2 dagen elkaar helemaal zat te zijn, dus ik besloot dat ik dan maar in m'n eentje zou moeten gaan *ieks*.
Ik wilde er toch een echte vakantie van maken want om nou alleen voor een concert zo'n eind te gaan vliegen vond ik ook onzin. Ik besloot dat ik naar Calgary wilde vliegen en dan naar Vancouver zou rijden met de auto en weer terug naar Calgary. Goed, informeren bij reisbureaus dan maar. Na wat rondneuzen in reisfolders kwam ik er al snel achter: ik heb een fly-drive nodig. Een auto is in Canada natuurlijk een must en bovendien vind ik autorijden heerlijk. Aan een georganisserde reis had ik niets want dan zou ik niet op tijd in Vancouver zijn voor het concert, en een uitgestippelde route met auto koste twee keer zo veel (voor dat geld koop ik zelf wel een kaart LOL!). Bij de NBBS reizen was ik het goedkoopste uit, dus daar heb ik uiteindelijk een optie genomen op een vlucht. Toen ik thuiskwam bedacht ik me opeens dat Janet ook een concert zou geven in Calgary, en wat bleek, natuurlijk net de avond dat ik weg zou gaan! Nou, dat vond ik nou wel heel erg cru, dus de volgende dag weer naar het reisbureau bellen of ik niet een dagje later zou kunnen. En jawel, het was een iets duurdere vlucht, maar dan kon ik nog wel een extra concert zien.
Boeken dus maar :-)

Voorbereiding
Gelukkig wist ik al twee maanden van tevoren dat ik zou gaan, dus ik kon me lekker voorbereiden (tenminste dat dacht ik, maar uiteindelijk heb ik er toch minder tijd aan kunnen besteden dan ik gehoopt had aangezien ik het veeels te druk had met andere dingen). Vlucht was geboekt, auto gehuurd, concertkaartjes was gekocht, wat nog meer?
Ik heb vooral veel op internet zitten neuzen, kijk maar bij de links-pagina. Verder heb ik ook wat boekjes gelezen, en van al die info heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik wilde gaan bezichtigen. Ik had ook besloten dat een hotel wel behoorlijk duur werd in m'n uppie, dus ook een tent, lcuhtbed, slaapzak enzo gekocht.
Ook ben ik even bij ANWB langsgegaan, je krijgt daar op vertoon van je lidmaatschapskaart namelijk een AAA-card waar je overal korting mee krijgt. Niet dat ik zelf lid ben, maar m'n vader wel ;-). Verder ook een internationaal rijbewijs opgehaald, scheelt weer veel gezeur daar.
Ook nog bij een collega een mobiele telfoon geleend die op het Amerikaanse systeem werkt (want mijn leuke Nokiaatje werkt daar helemaal niet leuk). Is altijd handig als je ergens in de middle of knowhere met autopech staat, en bovendien kan ik dan SMS-en (want 4 piek per minuut betalen om iemands stem te horen....).
Door alle reisverhalen te lezen kwam ik op het idee om zelf iets te maken waarmee ik vanuit internet cafés verhaaltjes kon schrijven. Bovendien heb ik een gloednieuwe digitale camera, dus het leek me ook wel leuk om dan de foto's op internet te zetten. Bovendien zijn dan de thuisblijvers ook wat geruster als ze zo af en toe wat van me horen (/lezen dus). Dus heb ik een mini-content-management-systeempje (ja, diep in m'n hart ben ik toch een beetje nerd blijkbaar hehe) gebouwd. Het resultaat kan je zien als je op "reisverslag" hiernaast klikt.

En wat vond ik er nou van?
4300 Kilometer en meer dan 1000 foto's verder ben ik dan weer thuis. Het was, in één woord, geweldig!
Ik ben helemaal geen natuurfreak ofzo, maar de natuur is daar zo overweldigend, dat moet je wel mooi vinden!
De mensen zijn er ook allemaal erg relaxt, altijd bereid om te helpen (zelfs als je er niet om vraagt) en in voor een praatje. Toen ik weer in Nederland kwam dacht ik "wat een shitland zeg, al die opgefokte Hollanders", en ik heb Nederland altijd wel okay gevonden. Echt waar, ik zou zo in Canada kunnen gaan wonen, zou ik geen enkel probleem mee hebben!

Ik heb me dan ook voorgenomen om er nog een keer naar toe te gaan op vakantie, al ga ik dan wel iets noordelijker, dan kan ik ook meteen naar Jasper want daar heb ik deze vakantie geen tijd voor gehad, hij was echt veels te kort!